Esettanulmányok


 

Leselejtezett hűtőajtók hasznosítása

ajto1.jpg


Partnerünk, a HWD Recycling Kft. működésképtelen hűtőszekrények szétbontásával, előkezelésével foglalkozik. A hűtőszekrények hőszigetelt üvegajtajai korábban hulladéklerakón kerültek ártalmatlanításra. A NISP közreműködésével az üveghulladék előkezelése és az üveggyártásba történő visszavezetése sikeresen megtörtént. Az esettanulmányt a címre kattintva olvashatja el.

 

 

Elektronikai hulladékok hasznosítása

pc.jpg


Egy nagyobb számítógéppark selejtezését követően a NISP segített a hasznosítást végző cég kiválasztásában. Hulladékhasznosító partnereit árajánlat adására kérte, ezzel biztosítva, hogy a hulladék megfelelő helyre kerüljön. A selejttel rendelkező cég a legkedvezőbb árajánlat kiválasztása után rendelkezésre bocsátott 3,2 tonna képcsöves berendezést és 4,8 tonna egyéb IT-hulladékot. Az esettanulmányt a címre kattintva olvashatja el.

 

 

Hungarocell hulladék hasznosítása

 

hungarocel.jpg

A hungarocell hulladék keletkezéséről ipari szimbiózis workshopunkon szereztünk tudomást. A lerakás kiváltására hasznosító partnert kerestünk, akit a termelő cég 40 km-es körzetében meg is találtunk, így a hulladék szállítási távolságot sem kellett növelni az új folyamattal. A hungarocell hulladék szállítása folyamatos, a szinergia érdekessége, hogy a mérlegelés elvégzéséhez egy harmadik cég bevonása vált szükségessé. Az esettanulmányt a címre kattintva olvashatja el.

 

 

 

Csomagolási üveghulladék szelektív gyűjtése, szállítása


http://nisp.hu//img/gallery/uveg.jpg

A NISP a Maltha Hungary Kft.-vel közösen a budapesti vendéglátóiparban keletkező üveghulladékok újrahasznosításának megoldását célozta meg. Az együttműködés keretében a NISP munkatársai a szórakozóhelyeken, éttermekben mérték fel  az üveghulladék szelektív gyűjtése és elszállítása iránti igényt. Az üzlettulajdonosok és üzletvezetők az esetek többségében szívesen csatlakoztak a kezdeményezéshez. A projekt eredményeképp már több, mint 40 tonna üveghulladék térült el a lerakótól és került vissza az előkezelést követően az üveggyárba. Bővebben a címre kattintva ismerkedhet meg a projekttel.

 

 

Egy gyümölcsöző együttműködés

tomato.jpg

 

A NISP North East (Északkelet-Anglia) szó szerint gyümölcsöző együttműködés keretében dolgozik együtt két tagjával, a Terra Nitrogennel és a John Baarda-val. Utóbbi egy 38 holdas üvegházat üzemeltet Billingham városában. Itt a paradicsomtermesztés egész évben, folyamatosan zajlik. A NISP közreműködésének köszönhetően 65 új munkahely jött létre és 12.000 tonna szén-dioxid kibocsátást spóroltak meg – éves szinten. Bővebben>>>

 

 

Hogyan csomagoljuk a sikert?


csomagolas.jpg

„Háztáji sajtkészítőként szerettünk volna megbizonyosodni arról, hogy a működésünk során keletkező csomagolási hulladék újrahasznosításra kerül. A NISP gyorsan lehetővé tette számunkra, hogy összekapcsolja hulladék csomagolóanyagunkat a megfelelő újrafeldolgozó vállalattal.”

Anthony Barber, Üzemeltetési Igazgató, AJ & RG Barber

Bővebben>>>

 

 

A Parker lenullázza lerakott hulladékát

parker.jpg


A dewsbury-i Parker Hannafin’s Racor Filter európai divíziója kihívásokkal teli környezetpolitikát követ: „nulla hulladék a lerakóba”. Papír,- karton és csomagolási műanyag hulladékára nézve sikeres újrahasználati megoldásokat vezetett be, de egy anyag kapcsán kudarcot vallott. Bővebben>>>

 

 

 

A betontörő JNJ Crushing & Screening Ltd sikerei


beton.jpg


„A JNJ Crushing & Screening Ltd-nek új üzleti lehetőségek azonosításában segített az Ipari Szimbiózis Programban való aktív részvétel. Ez költségmegtakarítást és pótlólagos értékesítést eredményezett a partnervállalatok számára, és lehetővé tette a környezeti megfelelőséget. Win-win szituáció mindannyiunk számára!”

Bővebben>>>

 

 

PIACTÉR logó

Főtámogató

Az ISIM-TCC projekt az Európai Bizottság LIFE+ kiírásában elnyert forrás segítségével kerül megvalásításra.
LIFE plus

JognyilatkozatPartneri szabályzatHonlaptérképKapcsolat
© Copyright Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft 2018